Tallers de dibuix i pintura
(Plana actualitzada el 4 de setembre de 2020)
Benvolguts alumnes, o futurs alumnes, aquí teniu tota la informació sobre els cursos de dibuix i pintura que realitzo des de 1995.
Aquest any em podreu trobar a Sant Cugat del Vallès, Bellaterra, o al vostre domicili.

La majoria d'aquests cursos són d'octubre a juny, amb els periodes de vacances escolars (Nadal, Setmana Santa), de dues hores setmanals, a partir dels 12 anys, i impartits en català.

Per als tallers de dibuix i pintura hi ha dos nivells diferents:

Els cursos de Dibuix i Pintura son de nivell Inicial, i son vàlids tant per aquelles persones que mai han dibuixat o pintat, com per a les que ja tenen unes nocions bàsiques i volen millorar la seva tècnica des de la base del dibuix. Començem dibuixant amb llapis i carbó durant el primer trimestre, per acabar pintant a l'oli a partir del mes de gener.
Practiquem la medició de proporcions i inclinacions, una mica de perspectiva cònica, el dibuix de retentiva, el traç, la composició, la teoria del color i el cercle cromàtic, les proporcions de la figura humana i de la cara, la natura morta, el dibuix del natural, i la pintura a l'aire lliure si el temps i l'horari dels grups ho permet.


En el curs de Pintura, de nivell "Avançat", els mateixos alumnes són els que es busquen els temes a treballar, ja sigui del natural o a partir de fotografies realitzades per ells mateixos, i sempre amb l'assessorament del professor. Segons l'alumne s'augmenta la dificultat del tema i la mida de la tela o es treballa amb altres suports com la fusta, o amb bases de sorra o pols de marbre, o amb altres eines com l'espàtula.
El professor fomenta que els mateixos alumnes realitzin les fotografies que serveixin d'inspiració a les futures pintures, i es donen consells bàsics de fotografia i tractament d'imatge. Es dóna molta importància a la composició de les obres, intentant millorar alhora la tècnica i l'estil personal. La majoria d'alumnes treballen amb pintura a l'oli però, lliurement, poden també optar per fer només dibuix o altres tècniques com aquarel·la, acrílic o també en digital, ja sigui amb tauleta, iPad o altres.
De tant en tant el Pou d'Art organitza alguna sortida cultural en dies festius, oberta a alumnes i família, i també, eventualment, es fa alguna sortida ràpida en l'horari de classe a alguna galeria propera.Tercer any d'aquest curs ja consolidat: Il·lustració
Els alumnes faran les seves il·lustracions o dibuixos propis, alternat amb pràctiques amb diferents mitjans artístics, així com exercicis simulant encàrrecs editorials, com la realització d'un còmic a partir d'un guió escrit, un cartell, una felicitació nadalenca, etc. etc. així com sortides esporàdiques a alguna exposició propera sobre aquest tema, com la que es va fer a l'exposició de Pilarín Bayés a la Sala Rusiñol, on l'artista ens va dedicar a tots un dels seus dibuixos, o al Museu del Còmic de Sant Cugat.

El darrer exercici de fa dos cursos va ser la realització del cartell de la Festa Major de Valldoreix 2019, amb l'alegria que un dels alumnes va guanyar en la seva categoria.


 


L'Adolf també imparteix tallers de Còmic durant l'estiu i Nadal, que sempre aconseguim omplir. Fins i tot amb la covid 19 vem poder fer els taller al Celler Cooperatiu de Sant Cugat, amb totes les mesures de seguretat.

 TALLERS d'ADOLF a POU D'ART curs 2020-2021

Dia
Nom del curs
Nivell
Horari
DILLUNS
Pintura
Avançat
17'30-19'30 hores
DILLUNS
Pintura
Avançat
19'30-21'30 hores
DIMARTS
Pintura
Avançat
17'30-19'30
DIMARTS
Dibuix i Pintura
Inicial
19'30-21'30
DIMECRES
Dibuix i Pintura
Inicial
17'30-19'30 hores
DIMECRES
Pintura
Avançat
19'30-21'30
DIJOUS
Il·lustració
joves i adults
17'30-19'30 hores
DIJOUS
Pintura
Avançat
19'30-21'30
DIVENDRES
Pintura
Avançat
17'30-19'30

Pels cursos a Pou d'ART cal anar al carrer Balmes 35 de Sant Cugat del Vallès o es pot formalitzar la fitxa per telèfon: 93 590 60 86, o mitjançant la fitxa d'inscripció que hi ha a la seva plana web: poudart.com

Us agrairia que si esteu interessats en algun dels cursets us apuntéssiu al més aviat possible per evitar que quedeu fora dels grups (em consta que ja n'hi ha 3 de totalment plens), i si coneixeu algú que li pugui interessar aquesta informació, li feu arribar l'adreça d'aquesta plana.
Moltes gràcies!


TALLER de PINTURA a BELLATERRA

Cada dimarts pel matí, de 9'30 a 13'30 hores, a la Sala de l'EMD de Bellaterra. D'octubre de 2020 a juny de 2021.
Classes de dibuix i de pintura. Model de tant en tant. Sortides a exposicions i museus. Dibuix a l'aire lliure quan el temps ho permet.
Alguns anys hem fet exposicions de fi de curs, calendaris, i el 2018 vem publicar gràcies a l'EMD l'auca en colors de Bellaterra. El curs 2018-2019 vem fer un gravat a l'aiguafort entre tots els alumnes.
Actualment hi ha uns 15 alumnes.

 


Classes particulars a domicili, adaptades a cada alumne

DIBUIX: llapis, carbonet, pastel, sanguina, pols de grafit, punta de plata...; perspectiva cònica, encaix, apunts, retrats, figura...; preparació per a la prova d'accès a l'Escola d'Art de Sant Cugat, preparació per a l'ingrés a la Facultat de Belles Arts, preparació per a examens de dibuix de la Facultat d'Arquitectura...

PINTURA: oli, aquarel·la, acrílic, tinta xinesa...; sobre tela, paper, fusta, sorra...; preparació de diferents suports; cercle cromàtic i teoria del color, natura morta, paisatge del natural, figura, retrat...

GRAVAT: aiguafort, aiguatinta, punta seca, estampació...

Per a 1, 2 o 3 persones.
Preu per hora: 25€
(dins el terme de Sant Cugat del Vallès)
Cal que em truqueu al 630 210 622 per concretar les disponibilitats horàries.

Si teniu alguna pregunta no dubteu a trucar-me al 630 210 622. Moltes gràcies per tot, i fins aviat.